Dataormen er en variant av den fryktede MyDoom. Viruset forårsaket ødeleggelser og problemer tidligere i år, og blir spredt via søkemotorer som Google, Altavista og Yahoo.

Vil øke
Den nye dataormen sender infiserte filer til e-postadresser som den finner på søkesidene. Ekspertene regner med at problemet vil øke i omfang etter hvert som brukere verden over åpner filene, men at viruset vil dabbe av etter noen dager.

Den nye ormen begynte sin vandring samme dag som Google kunngjorde sine planer om å legge ut aksjer til en verdi av over 23 milliarder kroner i forbindelse med sin varslede introduksjon på Nasdaq-børsen.

Trege søk
Internettbrukere kan komme til å oppleve problemer og treghet ved bruk av Google og andre søkemotorer i dag, uavhengig om maskinene dere er infisert eller ikke.

Google jobber på spreng med å løse probelemene, skriver flere amerikanske nettaviser.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.