Vinmonopolet innstiller Kai G. Henriksen som ny administrerende direktør etter en generalforsamling i dag. Den formelle ansettelsen vil skje etter at Stortinget har behandlet saken.

Nordis Vik Olausson vil være konstituert i stillingen frem til Henriksen tiltrer i løpet av august.

Kai G. Henriksen er Cand.Polit fra Universitetet i Oslo og har en Master of Business Administration (MBA) fra Harvard University. Han har næringslivserf#229 fra blant annet McKinsey & Co., Avanse Forvaltning og som toppsjef i Storebrand Bank i perioden 1997-2003.

I perioden 1984-86 var han leder i Unge Høyres Landsforbund, og i 1986-88 politisk rådgiver for Rolf Presthus. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør i advokatfirmaet DLA Nordic DA.

Solid og allsidig erf#229
- Styret er svært fornøyd med å kunne innstille Kai G. Henriksen som ny administrerende direktør i AS Vinmonopolet. Med sin solide og allsidige erf#229 fra både politikk og næringsliv har han gode forutsetninger for å videreføre det gode arbeidet som er gjort i Vinmonopolet de siste årene samt å videreutvikle virksomheten i tråd med samfunnets krav og kundenes forventninger, sier styreleder Siri Hatlen i en pressemelding.

Kai G. Henriksen etterfølger Knut Grøholt som gikk av ved årsskiftet. Nordis Vik Olausson har vært konstituert i stillingen siden Grøholdt fratrådte. Hun har ikke ønsket å søke stillingen.

- Spennende utfordringer
- Jeg er svært glad for styrets innstilling. Vinmonopolet skal balansere virksomhetens samfunnsmessige ansvar med en profesjonell og kundeorientert drift. Dette gjør Vinmonopolet til en viktig samfunnsaktør med spennende utfordringer, sier Kai Henriksen.

Han vil ikke kommentere innstillingen utover dette inntil ansettelsen formelt er vedtatt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.