Det svenske bilsikkerhetsselskapet  Autoliv har utviklet en helt ny type bilbrems der en plate skyter seg ut fra bilens underside og suger seg fast mot bakken og reduserer bremsestrekningen dramatisk, skriver nyteknik.se.

Bremseplaten er 0,3 kvadratmeter og kan aktiveres på et tidels sekund når bilen må bråbremse i en nødsituasjon.

Den nye bremseteknikken er utviklet ved selskapets forskningsanlegg i Vårgårda, og har blitt testet ut i hemmelighet på biler i over ett år.

I dag torsdag skal den ifølge avisen vises frem for første gang på testbanen Asta Zero utenfor Borås i forbindelse med den internasjonale trafikksikkerhetskonferansen ESV som arrangeres i Göteborg.

- Det er en veldig morsom og ukonvensjonell innovasjon som reduserer bremsestrekningen med opptil 40 prosent, sier teknisk sjef Johan Löfvenholm hos Autoliv til nyteknik.se.

Bremseplaten skal ifølge selskapet redusere bremsestrekningen like godt på våt asfalt og til og med på is.

Löfvenholm poengterer overfor avisen at bremseplaten fortsatt er et forskningsprosjekt. Autoliv har imidlertid startet forhandlinger med noen bilprodusenter og tror den nye bremseteknikken kan være på markedet i løpet av fem år.

Se video av det nye systemet her:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.