Den nye kronprinsen er sønn av kong Salman og hans tredje kone. Han var tidligere visekronprins, men er nå altså forfremmet og inntar den nest øverste posisjonen i det kongelige saudiarabiske monarkiet.

Mohammed bin Salman leder hoffet rundt kongehuset Saud og beskrives som makten bak tronen. samtidig som han blir kronprins, utnevnes han også til visestatsminister og beholder jobben som forsvarsminister.

Barnebarn av første konge

Han er også formann i Rådet for økonomi og utvikling. 

Den nye kronprinsen er 31 år gammel, 50 år yngre enn den sittende monarken. Han er i likhet med sin forgjenger barnebarn av Ibn Saud, den første kongen av Saudi-Arabia. 

Dersom Mohammed bin Salman etter hvert overtar tronen etter sin far, blir han den første monarken i sin generasjon av huset Saud.

- Selv om dette ikke var veldig overraskende, er det like fullt et politisk jordsjelv, sier Amir Handjani i tenketanken Atlantic Council til Bloomberg om utnevnelsen av den nye kronprinsen.(Vilkår)

Landet der «alle» går til psykoanalyse
I Argentina er det like legitimt å løpe fra jobb for «å rekke analysen» som å hente barn i barnehagen. Ikke noe annet land kan måle seg med den argentinske tettheten av psykologer.
05:60
Publisert: