Her er de første offisielle bildene av BMWs tredje versjon av den eksklusive 6-serien; Gran Coupé.

Før i år kom cabriolet-versjonen, deretter coupéen, og nå altså en firedørs variant, som i hvert fall på disse bildene har likhetstrekk med 5-serien? Den kalles uansett den første firedørs coupéen fra BMW noensinne.

Les test av 640i cabriolet: Super sekser fra Bayern

Bilen er med sine 5,007 meter, nesten 10 centimeter lengre enn de andre 6-serie-modellene, og skal gi bra plass til fire voksne på langtur. Maksimal bagasjeplass med baksetene lagt ned er oppgitt til 1265 liter, og 460 liter med baksetene i bruk.

 

Toppmodellen 650i har fått en helt ny V8-motor på 4,4 liter og 450 hestekrefter, mens det i 650i cabriolet og coupé sitter en V8 på 407 hestekrefter. Alle modellene er standard utstyrt med BMWs glimrende åttetrinns automatgirkasse.

Firedørs coupéer har etterhvert blitt en ganske stor bilklasse med hard konkurranse og en rekke ypperlige modeller plukket fra øverste hylle. Den nye BMW-en skal stjele kunder fra etablerte luksusbiler i klassen, slik som Audi A7 Sportback, Porsche Panamera og Mercedes-Benz CLS.

Regn med priser fra omkring 1,3-1,4 millioner. Coupé-modellen starter på 1,2 og cabrioleten har en inngangspris på 1,3 millioner kroner i Norge.

6-serie Gran coupé kommer på markedet i juni neste år.

Store bilder:

Her er modellene:

Her kan du se video fra DN.nos test av 6-serie cabriolet fra tidligere i år:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.