USAs finansminister Henry Paulson og sentralbanksjef Ben Bernanke møtte torsdag kveld lederne for Kongressen for å drøfte en plan for å løse den dype finanskrisen.

Les også: Gigantisk redningsaksjon

Etter møtet med demokratiske og republikanske ledere av Kongressen sa Paulson at de arbeider med en plan for å frigjøre bankene for en del av de råtne boliglånene som ligger til grunn for krisen.

En talskvinne for finansdepartementet sier at de er blitt enig med kongresslederne om å arbeide gjennom helgen for å finne en løsning. De vil undersøke alle lovmessige og administrative muligheter de har for å komme fram til en plan, som så må godkjennes av Kongressen.

Brev til Bush
Presidenten i Representantenes hus, demokraten Nancy Pelosi, sendte tidligere torsdag et brev til president George W. Bush der hun understreket behovet for tverrpolitisk samarbeid og sa at Kongressen er villig til å utsette den kommende ferien for å håndtere krisen.

Den demokratiske flertallslederen i Senatet, Harry Reid, sa at kongresslederne fortsatt venter på forslaget til finansdepartementet, men foreløpige meldinger tyder på at det planlegges et eget statlig organ som skal hjelpe kriserammede banker med å håndtere misligholdte lån.

Krisen har ført til stans i nye investeringer og en omfattende kredittørke som truer det globale markedet.

Meldingene om arbeidet med kriseplanen førte til en kraftig oppgang på New York-børsene mot slutten av dagen torsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.