– Vi må løse ulikhetskrisen, bekjempe skatteflukt og skatteparadiser og sørge for å stabilisere boligmarkedet. Det er altfor stor avstand mellom mandatet jeg har fra SVs gruppe og viljen de øvrige partiene har til å ta tak i disse tre tingene, sier Valen til NTB.

SV bryter ut av forhandlingene om et skatteforlik på Stortinget. De øvrige partiene fortsetter forhandlingene, som er kraftig forsinket i henhold til den opprinnelige tidsplanen.

Finanskomiteen på Stortinget utsatte tidligere denne måneden behandlingen av regjeringens forslag til skattereform. Opprinnelig skulle komiteen ha avgitt innstilling innen 1. mars. Avgivelsen ble så utsatt til 12. april, før den nå altså er skjøvet ytterligere ut i tid.

Konsekvensen blir at skattemeldingen ikke vil bli behandlet i stortingssalen som forutsatt 28. april. Debatten vil i stedet finne sted i slutten av mai eller begynnelsen av juni.

Les også:

Les også: - Dette er svært høyt og er et symptom på et presset boligmarked

Brekke roser Myanmars myndigheter

Tysk streik rammer Oslo lufthavn

 

Se på DNtv:

Sætre om nedgangen: - Veldig svake markedsforhold
Konsernsjef i Statoil Eldar Sætre sier resultatet til Statoil er preget av svake markedsforhold, men at resultatet hadde vært mye verre om det ikke hadde vært for bedret drift og mindre driftskostnader i selskapet.
02:07
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.