Fredag ettermiddag innførte Oslo Børs børspause i handelen med Sevan Marine-aksjen. Og det var en innholdsrik børsmelding selskapet kom med kort tid senere.

Selskapet presenterte dårlige nyheter for to av produksjonsenhetene, gode nyheter for den tredje, la frem svake proforma-resultater for første kvartal og varslet om stort underskudd i balansen. I tillegg informeres det om at selskapet har fått tilbud om en garantert emisjon. Den voldsomme børsmeldingen skapte full forvirring blant aksjonærene.

Etter at aksjen kom i handel igjen falt kursen over 11 prosent - for så å snu og stige nær 15 prosent over gårdagens sluttnotering. Deretter bar det igjen kraftig ned. Følg aksjen her: SEVAN

Sevan Marine opplyser i meldingen at selskapet har mottatt et tilbud fra DnB Nor Markets om en garantert tegningsrettsemisjon på 275 millioner dollar. Emisjonen tar forebehold om godkjent due diligence, tilstrekkelig aksjonærstøtte og andre normale forhold. Styret har ambisjoner om å presentere et forslag til aksjonærene midt i neste uke.

I børsmelding varsler Sevan også om svak oppetid på produksjonsenheten (FPSO) Sevan Piranema på grunn av driftsproblemer. Fartøyet har hatt en oppetid på 88 prosent på grunn av problemer med gasskjøling og kompressorsystemer.

- Selskapet evaluerer behovet for ytterligere investeringer på opptil 25 millioner dollar i prosesststyr på FPSOen for å bedre den kommersielle ytelsen, skriver Sevan i børsmeldingen.

i tillegg meldes det at prosjektkostnadene for FPSOen Sevan Voyageur som skal oppgraderes for drift på Huntington-feltet vil bli dyrere enn tildigere. Ventede prosjektkostnader øker fra 90 millioner dollar til 135 millioner dollar. Kostnadsøkningen på 45 millioner dollar skyldes i hovedsak behov for ytterligere stål og ingeniørtjenester, opplyser selskapet. Leveransen ventes i fjerde kvartal 2011.

Sevan Hummingbird derimot meldes å ha en oppetid på 105 prosent i første kvartal, inkludert bonus for høye produksjonsnivåer.

Selskapet skriver også i meldingen at Sevan Marine etter børsnoteringen av Sevan Drilling har et underskudd på 214 millioner dollar i proforma-balansen per 31. mars.

Sevan Marine varsler også om svakere tall. Selskapet fikk en foreløpig ebitda på 19 millioner dollar i første kvartal 2011, mot en proforma ebitda på 21 millioner i samme periode året før.

Sevan Marine var før børspausen opp 3,24 prosent til 1,98 kroner, omsatt for 25 millioner kroner.

Selskapet frigjorde også proforma-resultater for første kvartal fredag. Les mer: Røde tall i Sevan Marine

Positive tilbakemeldinger
Sevan Marine har fått positive tilbakemeldinger fra de største aksjonærene i selskapet vedrørende tilbudet fra DnB Nor Markets om en garantert fortrinnsrettemisjon på rundt 275 millioner dollar, opplyser administrerende direktør Carl Lieungh i Sevan Marine til TDN Finans fredag.

-Selskapet trenger mer egenkapital. Det å øke gjelden er sannsynligvis ingen god løsning, så dersom emisjonsforslaget fra DnB Nor ikke blir godtatt må det eventuelt gjennomføres en annen type emisjon, sier han.

Han sier videre at Sevan Marine vil bli nødt til å bære det aller meste av de økte prosjektkostnadene for Sevan Voyageur etter at selskapet fredag oppjusterte prosjektkostnaden fra 90 til 135 millioner dollar.

-Vi er i dialog med E.On vedrørende de økte prosjektutviklingskostnadene, men de vil i all vesentlighet måtte bæres av selskapet, sier Lieungh.

Sevan sluttet ned 27,8 prosent til 1,38 kroner fredag, omsatt for 151 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.