Det skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge DN skal Augustsson være i forhandlinger om kjøpe åtte nye produkttankskip til en verdi av 296 millioner dollar eller vel to milliarder kroner.

Parley Augustsson startet i rederiet Bergesen d.y. i 1962 og klatret etter hvert til stillingen som rederidirektør og ble utpekt som kronprins. Han skulle egentlig bli partner i rederiet, men valgte i stedet å starte sitt eget rederi da dette trakk ut i tid. For 20 år siden var Augustssons rederi Balder-gruppen et av Norges største, men i 1985 var konkursen et faktum, ifølge Dagens Næringsliv.

- Ingen kommentar, er alt Parley Augustsson selv vil si om sitt mulige comeback i norsk shipping.

Ifølge DN skal han overta en serie nye produkttankskip som bygges på New Century Shipbuilding i Kina. Han skal ha som mål å bygge opp et nytt børsnotert skipsaksjeselskap med base i Oslo. Dette skal hete Norseman Tankers asa.

First Securities er tiltenkt rollen som emisjonstilrettelegger. Målet skal være å reise rundt 30 prosent egenkapital i prosjektet og det kan gjøre dette til en av de største emisjonene på børsen så langt i år, skriver Dagens Næringsliv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.