Det er åpnet konkurs i Norges største båtforhandler Johs Lunde Marine Group as. Konkursen ble åpnet mandag og det er fastsatt at skiftesamlingen blir holdt i Stavanger tingrett i midten av mars.

Gjelden i Johs Lunde Marine Group er på mer enn 380 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv. Hovedkreditor er Nordea, og mange båtkjøpere risikerer milliontap.

Ifølge det DN erfarer har mellom 15 og 20 privatpersoner betalt millionbeløp inn som forskuddsbetaling på båter som skulle bli levert i år.

- Det er et villnis av selskaper med garantier opp og ned og i øst og vest, konstaterer bostyrer Fredrik Bie i advokatfirmaet Vierdal i Stavanger overfor DN.

Omfattende system
Johs Lunde Marine Group var forhandler for en rekke båtmerker, som blant annet Uttern, Bavaria, Quicksilver, Skibsplast, Buster, Flipper og motormerkene Volvo Penta og Mercury.

Johs Lunde Marine Group kjøpte også det omfattende lageret av ferdigproduserte båter etter at produsenten Askeladden gikk konkurs.

Lunde Gruppen er et omfattende system med transportselskap, eiendom og generell investeringsvirksomhet. Hvilke konsekvenser disse garantiene har for den gjenværende Lunde-virksomheten var igår ikke avklart. Hverken styreleder Morten Berg eller Johannes Lunde besvarte DNs henvendelser igår.

Les også: Båt-konkurs på Sørlandet

Havari for norsk båteksport
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.