Det kommer til å skje endringer i ledelsen og styret i Volvo Personvagnar etter at Zheijang Geely har sluttforhandlet med Ford om kjøpet av det svenske bilmerket.

Det lover Geelys eier Li Shufu i et intervju med nyhetsbyrået Det Nye Kina som Dagens Industri refererer.

- Om vår avtale holder, endres ingenting for Volvo utenom ledelsen, sier han i intervjuet.

Li Shufu understreker også de to merkenes uavhengighet.

- Volvo og Geely kommer til å bli to merker som styres uavhengig av hverandre, sier han.

Sjefene går
Det er allerede klart at dagens konsernsjef Stepehen Odell kommer til å forlate Volvo PV så fort salget er gjennomført. Han blir ny sjef for Ford Europe. Også Volvos finans- og økonomidirektør Stuart Rowley forlater sin stilling. Han skal inn i tilsvarende jobb i Ford Europe.

Zheijang Geely og deres rådgivere i investeringsbanken Rotschild har allerede jobbet en tid med en liste over personer som kan være aktuelle for stillingen som ny konsernsjef skriver Dagens Industri.

Ny styreleder
I intervjuet med Det Nye Kina kommer det også indirekte fram at Li Shufu selv ønsker å overta som styreleder i Volvo. Dermed er det lite trolig at Volvos tidligere konsernsjef Pehr G. Gyllenhammar får en plass i styret selv om han i dag er en av Geeleys rådgivere i Rotschild. Derimot oppgir en kilde til DI at det forventes at Hans-Olov Olsson ventes å bli nestleder i styret. Han er i dag kollega med Gyllenhammar i Rotschild.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.