For 28. gang har det amerikanske selskapet J.D. Power laget liste over nybilene med minst, og mest, feil i løpet av kjøperens første 90 dager med bilen.

For andre året på rad er det Porsche som topper listen der antall feil per 100 biler registreres. Mens gjennomsnittet for bilindustrien i år ligger på 116, hadde den tyske sportsbil- og suvprodusenten 74 feil per 100 biler.

På andreplass havnet Jaguar med 87, mens Lexus fikk tredjeplassen med 92. Hyundai oppnådde en fjerdeplass med 94 poeng.

Dårligere i år
Gjennomsnittet for bransjen økte med tre prosent fra året før, noe analysebyrået mener skyldes at bilene får stadig med avansert teknologisk utstyr. Hovedproblemene sies å være stemmegjenkjenning, oppkobling via bluetooth og lydsystemer.

-Nesten alle bilprodusenter strever med å introdusere nye teknologier problemfritt, da noen forbrukerer mener teknologien er vanskelig å forstå og bruke, eller rett og slett ikke alltid fungerer som den skal, sier David Sargent, visepresident i J.D. Power, i en pressemelding.

Eksempelvis gikk dette spesielt hardt ut over Ford som lå som topp fem inntil de i 2011 introduserte sitt MyFord Touch-system som de hadde mye trøbbel med. I år ligger de på gjennomsnittet for bransjen, etter at mange av problemene med dette systemet er ordnet opp i.

Klimaproblemer
Visse geografiske forskjeller forekommer også, noe som viser at klimaet kan spille inn på spesielt klimaanlegg og drivverket. Nordøst og i midt-vesten har et høyere tall for problemer enn de sørlige og vestlige regioner i USA.

Nederst på listen ligger Mitsubishi med 145, Jeep med 146 og Fiat med 206 feil per 100 biler.

Av grupperinger er det Hyundai/Kia som gjør det best, foran Toyota og General Motors.

 

Innen de ulike segmentene er det disse som det er minst problemer med:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.