Hvert år i påsken pågår den internasjonale bilutstillingen i New York. Så også i år. Utstillingen er preget av biler som er viktige for det amerikanske markedet, men det hindrer ikke at det også er en del nyheter som vil bli aktuelle også i Norge.

Den artigste bilen som ble avduket var nok Mazda MX-5 RF. RF står for «retractable fastback». Taket kan felles ned eller opp i sneglefart opp til 10 km/t. Motormessig er det samme utvalg som den ordinære MX-5, altså en 1,5 liter på 131 hestekrefter eller en toliter på 160 hestekrefter. Det noe mer avanserte taket vil trolig koste mer enn dagens versjon som starter på under 300.000 kroner.

Les DNs test av MX-5: Fire glade hjul

Takløs superbil
For de med noe større cabriolet-budsjett, har Audi fjernet taket på den nye generasjonen av superbilen R8. Spyderversjonen får som sin slektning med tak en V10-motor på 540 hestekrefter. Det gjør bilen kapabel til å nå 100 km/t fra stillstand på 3,6 sekunder. 200 km/t passeres etter drøye 11 sekunder. Coupè-modellen koster i Norge fra 2,2 millioner kroner, og selv om norske priser for R8 Spyder ennå ikke er klare, gir det en pekepinn.

Les DNs test av forrige generasjon: Audis sommerdrøm

To fra Mercedes
Noe rimeligere blir nok Mercedes-AMG C63 cabriolet som debuterte i New York. Viktigere blir nok likevel GLC Coupé som er en direkte konkurrent med BMW X4. Dette er strengt tatt en mindre praktisk modell av den populære kompaktsuven GLC. Coupé-versjonen er mer sportslig anlagt enn sin suv-slektning. Motorutvalget spenner fra dieselmotorer på 170 og 204 hestekrefter, via en bensinmotor på 211 hestekrefter, og en ladbar hybrid med samlet effekt på 320 hestekrefter, til AMG-modellen GLC 43 4matic Coupé med 367 hestekrefter.

-GLC Coupè innehar alt det beste fra to verdener. En atletisk og dynamisk coupè som egner seg perfekt for motorveier og sporty kjøring, samtidig som den er en muskuløs SUV som takler det meste av terreng. GLC har vært en enorm suksess og vi gleder oss til å introdusere coupèversjonen av vår mest populære SUV til de kundene som ønsker seg noe helt spesielt, sier Reidar Holtedahl, konstituert direktør, Mercedes-Benz personbil i en pressemelding.

Ladbar Prius
Den nye generasjonen av Toyota Prius ble også presentert i ladbar versjon. Rekkevidden er doblet siden forrige generasjon, som akkurat av den grunn ikke ble noen stor suksess. Man kan nå i teorien kjøre inntil fem mil på strøm, og estimert forbruk er på lave 0,14 liter på mila, det tilsvarer et utslipp på 32 gram CO2 per kilometer. Bilen kommer på markedet mot slutten av året.

Les DNs test av den nye Prius her: Alle hybriders bestemor dnPlus (DN+)

Les også: Vårens fem beste bilnyheter

Se video av DNs test av MX-5:

Mazda MX-5, en superbil i miniatyrformat
Dns biljournalist tester den nye Mazda MX 5
01:53
Publisert:

 

Eller av forrige generasjon R8 V10 Spyder:

Ikke akkurat undermotorisert
Vi har prøvekjørt den splitter nye Audi R8 Spyder. Med en pris på 2,8 millioner blir den trolig et sjeldent syn på norske veier.
01:52
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.