Bilprodusentene har travle dager i ukene før bilutstillingen i Paris. Det meste skal lekkes før portene i Paris Expo åpnes for pressen første torsdag i oktober. Kampen om oppmerksomhet er stor.

Noe annet bilfabrikantene har fått med seg er at folk gjerne kjøper biler som er mindre enn de gjorde før. Derfor må bredden i modellutvalget også i de mindre klassene utvides.

Volkswagen kommer derfor nå med en Alltrack-versjon av sin populære Golf. Det betyr et røffere utseende og noe høyere bakkeklaring. Dette er en kombinasjon som har vist seg svært bærekraftig i Norge.

Les test av Passat Alltrack: Den perfekte Passat

Bilen er altså en blanding av stasjonsvogn og suv, og Volkswagen ha r også valgt å utstyre modellen med firehjulsdrift.

Motormessig kan man velge mellom en bensinmotor og tre dieselmotorer. Bensinvarianten med 180 hestekrefter er ny i Golf-samenheng, mens dieselmotorene er velkjente varianter fra 1,6-literen med 110 hestekrefter til toliters-versjonene med 150 eller 184 hestekrefter.

De to sterkeste motorene kommer begge med en sekstrinns dsg-girkasse.

Ifølge Volkswagen er bilene tilpasset både asfalten som folk flest som regel kjører på, og lett kjøring utenfor veien. Bakkeklaringen er ikke mer enn to centimeter høyere enn på en vanlig Golf. Firehjulsdriften er av siste generasjon haldex-kobling, noe som innebærer mest drift på forhjulene, men med forskyvning bakover ved behov. Nær 100 prosent av kreftene kan fordeles til den bakre akslingen.

Hadde det ikke vært for at Golf også kommer i elektrisk versjon som etter planen skal bli bestselgeren i Norge, kunne man tillatt seg å kalle denne bilen selve Norges-Golfen. Bilen kommer på markedet til sommeren.

Les test av Volkswagen E-Golf: Bebudet suksess

Les også test av den vanlige Golf: Denne bilen feier konkurrentene av banen

En tredel av de nesten 6500registrerte Golfene i Norge hittil i år er stasjonsvogner, mens omkring en tredel av disse igjen har firehjulsdrift.

Les også: Disse bilene er tyskerne mest fornøyde med (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.