For ni år siden debuterte Bugatti Veyron med sin W16-motor på åtte liter. I 2010 satte Super Sports-versjonen verdensrekord for gateregistrerte produksjonsbiler med 431 km/t.

Nå er de siste eksemplarene av bilen i ferd med å rulle ut av produksjonslokalene i Molsheim i Frankrike. Samtidig hevder nettstedet Autocar at en erstatter er under utvikling.

Ryktene skal ha det til at man kan vente seg en bil med hybridteknologi som skal yte rundt 1500 hestekrefter. Det skal gi en toppfart på vanvittige 460 km/t.

Hybridløsninger er allerede kjent på eksisterende hyperbiler som McLaren P1, Ferrari LaFerrari og Porsche 918 Spyder. Det skal sørge for at noe mer uanstrengt bensinforbruk enn Super Sportens nær to liter på mila.

Her er tidenes raskeste Ferrari  

I 2010 viste Bugatti konseptbilen 16C Galibier under bilutstillingen i Genéve, men denne mer "familievennlige" bilen skal være skrinlagt etter konsultasjon med kundene som ønsket en mer ekstrem sportsbil som kunne hamle opp med alle andre biler på markedet.

Testing skal allerde pågå, og bilen skal debutere i 2016, hevder nettstedet, med kundeleveringer året etter.

Skal knuse Bugatti og Koenigsegg  

Klarer den 450 km/t?

Bugatti Veyron Super Sport under bilutstillingen i Paris i 2010. Nå skal den erstattes av en ny, og enda raskere modell.
Bugatti Veyron Super Sport under bilutstillingen i Paris i 2010. Nå skal den erstattes av en ny, og enda raskere modell. (Foto: Embret Sæter)
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.