I helgen gikk det årlige arrangementet Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2014 av stabelen ved Como-sjøen i Italia. Konkurransen i eleganse er arrangert av BMW, som vet å vise fram oppsiktsvekkende konseptbiler.

I år viste de sitt første samarbeid med Touring Superleggera, et italiensk designselskap.

Mini Superleggera Vision skal være en hyllest til både fortiden og fremtiden. På den ene side er den en klassisk toseters roadster, på den annen side har den en moderne elektrisk drivlinje.

Mini har fått en god dose italiensk eleganse.
Mini har fått en god dose italiensk eleganse. (Foto: Mini)
 

-Touring Superleggera og MINI har mye til felles: Begge selskapene legger stor vekt på sin historie, og dette er noe som definerer dagens uttrykk. I tillegg er begge opptatt av ikonisk design og særegne løsninger. Disse elementene flettes sammen i Mini Superleggera Vision ved å skape en elegant bil som tolker en britisk roadster under påvirkning av italiensk stil og håndverk, sier BMWs designsjef Adrian van Hooydonk i en pressemelding.

Ikke noe overflødig i dette interiøret.
Ikke noe overflødig i dette interiøret. (Foto: Mini)

Innvendig og utvendig design går sømløst over i hverandre.

-I denne biler en alt unødvendig utstyr og dekorasjon ofret, ettersom ytelsene er skapt gjennom letthet og effektivitet i karosseri og interiør. Den italienske touchen er i proporsjonene og den typiske midtlinjen, sier Louis de Fabribeckers, som er designsjef hos Touring Superleggera.

Men alt er ikke ofret, bak skal den spesielle halefinnen uttrykke ekstravaganse.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.