Er du opptatt av at ekte sportsbiler skal være bakhjuldrevne, og på jakt etter en ny Lamborghini har den eksklusive italienske sportsbilprodusenten nå avduket en høyaktuell modell for deg: Lamborghini Huracán LP 580-2.

Som navnet antyder har bilen 580 hestekrefter som altså går til bakhjulene. Det er 30 hestekrefter mindre enn i en "standard" Huracan, men med en vekt på 1389 kilo, veier bilen også 33 kilo mindre enn Huracan 610-4, og skal gi mye moro for pengene.

Null til 100 km/t går unna på 3,4 sekunder, mens det dobbelte nåes etter 10,1 sekunder. Toppfarten er på 320 km/t. Til sammenligning bruker den firehjulsdrevne varianten to tideler mindre på både null til 100 og 200 km/t, mens toppfarten sies å være over 325 km/t. Begge bilene har en V10-motor på 5,2 liter.

 

-Lamborghini Huracán LP 580-2 fortsetter Lamborghini-tradisjonen med ren, visjonær og teknologi-drevne modeller, denne bakhjulsdrevne modellen passer perfekt inn i vår Huracán-familie, og appellerer til dem som vil ha en enda mer intens kjøreopplevelse, eller som nå kjører en annen bakhjulsdreven bil, og vil kjøre en Lamborghini, sier Lamborghini-sjef Stephan Winkelmann i en pressemelding.

Huracán LP 580-2 skiller seg fra sine firehjuldrevne slektninger med en ny front og en ny bakende som skal gi et friskere utseende.

Bilen forbruker noe mindre enn sine slektninger, og har et oppgitt forbruk på 1,19 liter på mila, som tilsvarer et CO2-utslipp på 278 g/km.

Bilen har en foreslått utsalgspris i Europa på 150.000 euro før avgifter. Til sammenlingning koster den firehjuldrevne varianten omkring 20.000 euro mer.

Vi drømmer ennå tilbake til den dagen vi fikk prøvekjøre den firehjuldrevne varianten av Huracan.

Se video fra DNs test av Lamborghini Huracan LP 610-4:

Lamborghini Huracan: Laveste, råeste, dyreste
Lamborghini Huracan noe av det råeste du kan kjøre; hvis du har tre millioner da.
01:55
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.