(Paris, Frankrike): Et kraftig regnskyll dundrer mot den grå metallic lakken. Land Rover liker å spille på sitt røffe image når de skal lansere en ny modell. Elementene bilen står på beveger seg opp og ned, og skal indikere en humpete landevei.

Discovery Sport heter nyskapningen som skal overta etter Freelander. Og navnebyttet er neppe noen tilfeldighet. Mens første generasjon Freelander som kom i 1997 er regnet som en real drittbil, tok bilen seg opp til grei status i generasjonen som kom i 2006. Samtidig har alltid storebror Discovery vært regnet som litt av en kriger. Riktignok med et element av britisk kvalitet, men likevel er det en bil som er blitt brukt til ekspedisjoner der ingen skulle tru at nokon kunne kjøyre i en årrekke.

Nå vil tydeligvis Land Rover at minstemann også skal ha slike assosiasjoner, og spiller også på det i presentasjonen under bilutstillingen i Paris som pågår i disse dager. Og bilmerket er ikke spesielt beskjedne på egne vegne:

-Fordi den er designet og konstruert for å være verdens mest kapable og allsidige suv, vil denne bilen appellere ikke bare til eksisterende kunder hos Land Rover, men også til en helt ny gruppe mennesker som kanskje aldri har vurdert Land Rover før. Den er ganske enkelt den mest fullendte bilen i sitt segment, sa Gerry McGovern, designsjef hos Land Rover.

Bilen kommer nå også med mulighet for syv seter. Og interiørt er det mye som minner om storbrødrene med fornavn på både Land og Range.

Bilen har terrengegenskaper og skal blant annet kunne vade i dybder på opptil 60 centimeter vann, i tillegg er bilen utstyrt med Land Rovers Terrain Response-kjøreprogrammer for ulike forhold.

Modellen SD4 kommer med en 2,2-liters dieselmotor på 190 hestekrefter og et valg mellom sekstrinns manuell girkasse, eller nitrinns automatgir.

Senere skal også en tohjulsdreven eD4-versjon lanseres med et utslipp på høyst akseptable 119 gram per kilometer.

Førsteinntrykket av bilen er uansett at Land Rover har tatt ett steg opp, og kan bli en reell utfordrer til tyske kompaktsuver som Mercedes GLK, BMW X3 og Audi Q5.

Bilen kommer på markedet i starten av neste år.

Se alle nyhetene i Paris her:

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.