I månedsskiftet september-oktober kommer Lexus NX 300h på det norske markedet. Nå er prisene sluppet, og for billigste versjon må man ut med 511.600 kroner før levering og klargjøring.

I Norge er det kun hybridversjonen som tilbys, det betyr automatgir og en kombinasjon av bensin- og elektrisk fremdrift med tilsammen 197 hestekrefter og drift på alle fire hjul.

Ifølge den norske importøren sørger hybridteknologien for at engangsavgiften for bilen blir 60.000 kroner lavere.

Bilen skal konkurrere med kompaktsuver i det dyrere prissjiktet, som BMW X3, Audi Q5 og Volvo XC60. Med firehjulsdrift og automatgir har disse bilene en startpris på omkring 560.000 kroner.

Hos den norske importøren er optimismen stor.

- Sjelden har interessen for en ny Lexus-modell vært så stor som foran lanseringen av nye NX. Dette er vår første modell i det viktige markedet for mellomstore SUV-er, og mange kunder foretrekker denne type bil fremfor en tradisjonell stasjonsvogn, sier Lexus-sjef Jan Christian Holm i en pressemelding.

Lexus Norge regner med å mer enn doble salget med denne modellen. For et helt kalenderår tror man på at 750 nordmenn vil kjøpe den nye suven. Ifjor ble det registrert 525 Lexuser i Norge.

- Forhåndssalget starter i disse dager, og vi har mer enn 300 kunder som er klare for å bestille bil allerede. Så langt er vi lovet cirka 150 biler for levering i år, så her blir det ventelister, spår Jan Christian Holm.

Lexus NX leveres kun med ett motoralternativ i Norge, men med en rekke utstyrsversjoner. Her er prisene:

Comfort              kr. 511.600.-
Business              kr. 550.500.-
Executiv              kr. 580.000.-
F SPORT              kr. 610.000.-
Luxury                kr. 670.000.-

ekskl. frakt, levering og klargjøring

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.