Torsdag avslørte Rolls-Royce sin fremtidsvisjon Vision Next 100.

Etter å ha forhørt seg med dagens kunder om behov og tanker om fremtidens luksusbil, viser disse bildene hva Rolls-Royce tror om fremtiden.

 

Ikke forvent å se akkurat denne bilen i produksjon med det første, dette er merkets første ren "Visjons-kjøretøy" skriver Rolls-Royce i en pressemelding. Den ærverdige bilprodusenten har ikke for vane å bygge ville konseptstudier, men dette er absolutt av de mer friske innslagene fra den kanten.

Innvendig ser vi at bilen er totalt selvkjørende. Bilens kunstige intelligens har fått navnet Eleanor, og skal fungere som personlig assistent og sjåfør. En sofa bak, samt en stor skjerm foran er beholdningen for de rike i fremtiden, men Eleanor er selvsagt oppkoblet og kan fortelle deg hva og hvor du skal i tillegg til å kjøre deg dit.

Produsenten hevder at hver enkelt kunde vil skape sitt eget konsept, så også i fremtiden er skreddersøm åpenbart et viktig salgsargument for luksusbiler.

Drivlinjen er utslippsfri, uten at produsenten går nærmere inn på om det innebærer elektrisitet eller hydrogen eller annet. Likevel ser det ut som det sitter en motor i hvert hjulhus, og at det er plass til bagasje under panseret. Det eneste Rolls-Royce opplyser er at de anser det som usannsynlig at det vil sitte en V12 forbrenningsmotor under panseret i bilen.

Les også: Her er bilene du kjøper i 2025 dnPlus (DN+)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.