Noen storselger blir den ikke, men at det er en potent og lekker bil, skal ingen ta fra Mercedes SL.

Med røtter tilbake til midten av 50-tallet, med blant annet den ikoniske superbilen SL 300 Gullwing.

-SL har bydd på den ultimate kombinasjonen av komfort og sportslighet i mer enn 60 år og vi gleder oss til å introdusere den nye ansiktsløftningen til det norske folk. Teknologien er betydelig oppgradert og visuelt er bilen enda mer sporty og bærer tydelig preg av inspirasjon fra den legendariske 300 SL Panamericana med en front som er helt unik og minner om motorsport, sier Johnny Kristian Danielsen, direktør Mercedes-Benz personbil i en pressemelding.

Dagens generasjon kom i 2012, og disse bildene viser en oppdatert versjon som kommer i salg i april neste år.

 

De visuelle endringene er ikke så store, men fronten er ny, med nytt panser, støtfanger og lykter. Grillen er også endret. Taket kan åpnes og lukkes i hastigheter opptil 40km/t.

Bilen kommer med 9G-tronic automatgir og ulike kjøreprogrammer via Dynamic Select. I april er bilen tilgjengelig med fire motoralternativer, fra SL 400 med 367 hesterefter til toppmodellen SL 65 med 630 hestekrefter. De to "folkelige" modellene SL 400 og SL 500 har begge kuttet alsereasjonstidene sine med tre tideler til henholdsvis 4,9 og 4,3 sekunder.

De to AMG-modellene kommer med en syvtrinns automatkasse og gjør samme øvelse på 4,1 og 4 sekunder.

Det er registrert 3 Mercedes SL i Norge så langt i år, i følge Opplysningsrådet for veitrafikken. Prisene er ikke klare, men dagens modell starter på knappe 1,3 millioner, mens SL 65 AMG koster godt over tre millioner kroner.

Blir det for dyrt, kan du sjekke ut denne nyheten fra Fiat: En Fiat til begjær

Teknisk data:

*Elektronisk sperret på 250km/t.

Se video fra DNs test av dagens SL:

Slik er nye Mercedes SL 500
Her er den nye utgaven av den 60 år gamle tradisjonsrike roadsteren fra Mercedes. Video: Embret Sæter
01:23
Publisert:

 

Eller se legenden SL 300 Gullwing:

Slik er Mercedes' første fartsmonster
Dette er den legendariske Gullvingen fra Mercedes-Benz: 300 SL. Video: Embret Sæter
00:39
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.