Hvor irriterende er det ikke at du må velge mellom suven eller cabben når du skal på hytta?

Range Rover løser dette i-landsproblemet med å lansere den noe sprø ideen Evoque convertible. Det betyr en takløs versjon av den lille, men eksklusive terreng-suven.

Bilen dukket først opp som konsept under Geneve-utstillingen i 2012, og kunne lett blitt avfeid som en showbil, men Land Rover har hele tiden sagt at denne bilen kunne komme i produksjon. Til våren blir det mulig å kjøpe bilen, også her i Norge.

Bilen er den femte modellen fra Range Rover-familien, og den første kabrioleten noensinne. Produsenten lover velkjente Range Rover-egenskaper.

-Range Rover Evoque Convertible er en helårsbil. Det unike og særpregede designet gir Range Rover-familien en ny dimensjon gjennom et attraktivt design og utseende, sier Gerry McGovern, Land Rover Design Director og Chief Creative Officer, i en pressemelding.

Det helautomatiske taket tas ned på 18 sekunder og kan heves på 21 sekunder, i hastigheter opptil 48 km/t. Taket har akustisk isolasjon, noe som gir et komfortabelt interiør på linje med en Coupé eller 5-dørs Evoque. Bagasjeplassen er på 251 liter.

 

For dem som måtte lure: Sikkerheten skal være på topp med to veltebøyler i aluminium som utløses innen 90 millisekunder ved en eventuell velt for å skape et sikkert område for passasjerene.

Land Rovers utvalg av den firesylindrede bensin- og nye dieselmotorer i aluminium med blant andre Si4-bensinmotoren med 240 hestekrefter. Land Rovers nye 2,0 liters Ingenium-dieselmotorer med 150 hk og 180 hk har et drivstofforbruk ned til 0,57 l/mila.

Evoque Convertible bygger på Land Rovers All-Terrain egenskaper i verdensklasse med de samme avanserte teknologiene som man finner i Coupé og 5-dørs Evoque. Ekstrautstyr inkluderer firehjulsdrift kombinert med Land Rovers 9-trinns automatgirkasse, Terrain Response®-system, Wade Sensing og All-Terrain Progress Control, noe som gjør Evoque Convertible til en kabriolet for alle årstider.

Den nye Range Rover Evoque Convertible vil være leveringsklare fra våren 2016 i over 170 markeder over hele verden.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.