Tesla Model S kom på det norske markedet i 2013, og har siden blitt oppdatert kontinuerlig, ofte med software som lastes ned over nettet.

Men produsenten kommer nå også med en facelift, slik alle tradisjonelle bilprodusenter også gjør når bilen er midt i sin livssyklus. Som for mange andre bilmerker er det først og fremst ansiktet som løftes, det betyr nye lykter og ny grill. Tesla har ingen radiator foran, så de kan likegodt tette hele grillen, samtidig blir Model S dermed lik sine søsken Model X og Model 3 som kommer om noen år.

Les også: Over 325.000 reservasjoner på én uke  

Innvendig kan bilen utstyres med det samme luftfilteret som i Model X, som skal fjerne "minst 99,97 prosent av partikler fra eksosforurensning", og skal kunne motstå angrep fra biovåpen. I tillegg kan man velge mellom to nye dekormaterialer innvendig.

Grunnprisen på Model S 70D er nå på 677.700 kroner, da får man firehjulsdrift og en rekkevidde oppgitt til 470 kilometer, noe som er 28 km mer enn før. Begrenser du deg til bakhjulsdrift, sparer du omkring 40.000 kroner. I gjennomsnitt skal prisene på Model S nå ha økt med omkring 30.000 kroner. De andre modellene har også fått noen få kilometer ekstra rekkevidde.

Et nytt tilvalg er også kommet som oppgraderer den innebygde laderen i bilen fra 11 kW til 16,5 kW, som øker ladehastigheten via en Tesla Wall Connector eller en type-2 veggboks.

Endringene går i produksjon i dag på Tesla-fabrikken i Fremont, California, heter det i en pressemelding fra Tesla.

 

"Som alltid vil vi fortsette å legge til nye egenskaper og ny funksjonalitet i Model S gjennom programvareoppdateringer. Og som alltid vil programvareoppdateringene være gratis gjennom hele kjøretøyets livsløp, hvilket gjør Model S (og Model X) til de eneste bilene som faktisk blir bedre over tid." skriver kommunikasjonssjef i Tesla Norge, Even Sandvold Roland i en pressemelding.

Tirsdag kveld la Tesla Motors ut ny informasjon om Model X på sin instagram-konto. Model X blir nå å finne i en 75D-versjon som har en oppgitt rekkevidde på 380 kilometer, med den amerikanske målemetoden.

Model X er ventet til Europa i starten av sommeren.

Les også: For mye ny teknologi stoppet produksjonen

Les mer om den adskillig billigere Model 3 her:

Her er den nye Teslaen

Se video:

Se her kjører Tesla Model 3
Her er bilen som skal gjøre Tesla til en masseprodusent.
00:17
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.