Volvo utvider sitt Cross Country-produktspekter, med V60 Cross Country. En bil som omtales som perfekt for norske forhold.

-I Norge har Cross Country-varianten av V40 fått meget god mottakelse. Fire av ti solgte Volvo V40 er en Cross Country. Vi er sikre på at Volvo V60 Cross Country vil få samme gode respons når den kommer til Norge juni 2015. Kall gjerne varianten V60 Cross Country for en V60 med «teknisk bekledning og solid fottøy», lik det mange nordmenn utstyrer seg med for gode opplevelser på fritiden. Prisene på V60 Cross Country i Norge er ikke klare, og kommer nærmere lanseringen, sier Rune Gutteberg Hansen, PR- og informasjonsdirektør i Volvo Car Norway.    

I 1997 kom den første Volvo V70 Cross Country, og Volvo ble det første premiummerket som tilbød en bil med funksjoner og egenskaper som kunne takle ethvert kjøreunderlag og terreng.

 

-Med en bakkeklaring som er 65 millimeter høyere enn Volvo V60, sørger den robuste konstruksjonen til Cross Country for glimrende kontroll både på og utenfor asfalten, kombinert med en forbedret og sporty kjøreopplevelse takket være teknologi som dreiemomentvektorisering og Corner Traction Control. Volvo V60 Cross Country er en bil med et robust uttrykk, designet for den eventyrlystne, sier Lex Kerssemakers, leder for Product Strategy and Vehicle Line Management i Volvo Cars.

Bilen har økt bakkeklaring, skidplate foran og bak, sideskjørt og skjermutbyggere. Integrerte eksosrør skal gjenspeile bilens sporty og urbane side.

USA og Canada blir de første markedene som får V60 Cross Country. Her blir varianten lansert med Volvos velkjente femsylindrede bensinmotor på 250 hestekrefter, kombinert med firehjulsdrift og automatgir. Det gir et forbruk på 1,02 liter på mila.

I Europa, og ikke minst i Norge vil Volvos Drive-E diesel- og bensinmotorer med fire sylindre bli de viktigste modellene for V60 Cross Country. Varianten med forhjulsdrift er basert på denne drivlinjen, mens D4-motoren med fem sylindre og 181 hestekrefter sørger for kraften til varianten med firehjulsdrift.

Bilen debuterer under Los Angeles Auto Show, som åpner 21. november.

Les også: Solgte bil for 120 millioner på én time

Les test av Volvo V40 Cross Country: Volvo V40 CC: Volvo med nikkers og fjellsko (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.