Antall igangsettingstillatelser til nye boliger gikk ned med to prosent fra mars til april, viser sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå.

Dette skjer etter en kraftig vekst fra februar til mars, viser statistikken «Byggeareal, april 2015, foreløpige tall».

Flat utvikling

Den langsiktige trenden viser en forholdsvis flat utvikling i antall igangsettingstillatelser siden april 2013, etterfulgt av en økning fra september 2014.

I siste tolvmånedersperiode ble det gitt igangsettelsestillatelse til 29.200 nye boliger. Det er en økning på seks prosent fra foregående tolvmånedersperiode.

Flere byggetillatelser til næringsbygg

Det ble gitt tillatelse til bygging av 5,4 millioner kvadratmeter bruksareal til annet enn bolig i løpet av siste tolvmånedersperiode. Det er seks prosent mer enn i perioden før.

Sesongjusterte tall på igangsettingstillatelser viser at antall kvadratmeter bruksareal til næringsbygg gikk opp med 55 prosent fra mars til april.

Igangsettingstallene varierer en god del fra måned til måned. Den langsiktige trenden viser en nedgang i bruksareal til næringsbygg siden april i fjor, med en utflating siden februar.

 

Les mer om bolig:

Statistikkene spriker om Oslos boliger: - Avvikene er betydelige

- Kraftig vekst i nyboligsalget

Mener 3600 ekstra boliger må til i Oslo 

Her er det muligheter for et boligkupp

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.