Tirsdag kveld gikk en motor på et av SAS' Airbus A330-langdistansefly i stykker. Hendelsen skjedde da flyet gjorde klar til å sette kursen mot Oslo i New Yorks lufthavn Newark, skriver check-in.dk.

Siden midten av juni har SAS' flåte med 11 langdistansefly vært hardt preget av uhell, som har medført mange avlysninger og forsinkelser midt i høysesongen.

Problemene startet da et fly ble tatt ut i over en uke i slutten av juni, på grunn av drivstofflekkasje, ifølge det danske nettstedet.

Få dager etter kom et annet langdistansefly borti en passasjerbro i Chicago under en orkan. Akkurat i det dette flyet hadde kommet seg på vingene igjen, støtte et annet fly inn i en passasjerbro i Washington.

For å minimere forsinkelsene i ruteprogrammet skaffet SAS en Boeing 777 som vikarfly i tre dager, men i løpet av disse dagene inntraff et nytt uhell i Chicagos lufthavn O’Hare, da en bagasjevogn krasjet inn i et fly.

Etter reparasjon i Chicago ble flyet sendt direkte til en større sjekk i Madrid, og mandag 23. juli var de resterende ti flyene skadefri og klare til avgang. Men kun ni dager gikk det altså galt igjen.

Les også:
Rederarving tapte pappas penger
Neste krise kan ramme Norge langt hardere
Glad for at han havnet i Norge
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.