Verdens børser går en ny turbulent uke i møte, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er ingen grunn til å tro at ukens makrotall vil være særlig positive, sier sjeføkonom Stein Bruun i SEB Enskilda til DN.

Nyheten om at Tyskland, Europas økonomiske lokomotiv, er i ferd med å miste farten, tynget i forrige uke verdens aksjemarkeder. Allerede på tirsdag presenteres indeksen for innkjøpssjefenes forventninger (PMI) for Europa. Samme dag kommer også tilsvarende tall for Tyskland og Frankrike.

Avgjørende tall
- De siste makrotallene fra Tyskland har vist en kraftig oppbremsing i andre kvartal og tirsdagens PMI-tall blir svært avgjørende for å vurdere om den negative utviklingen fortsetter, sier Bruun.

I løpet av uken kommer også foreløpige tall fra de kinesiske innkjøpssjefene (PMI).

Også i USA står de økonomiske nøkkeltallene i kø.

- Jeg tror at ordreinngangen på varige goder, og særlig investeringsvarer, kan bli viktig. På samme tid ifjor fikk vi et kraftig fall i dette tallet, noe som tynget markedet. Det er godt mulig det samme skjer igjen, sier Stein Bruun.

Les også: Kjip ukeslutt på Wall Street

<b>- Kjøp, ikke selg</b>

<b>- Ingen ny Lehman</b>

<b>Analytikere spår mer uro i markedene</b>

<b>Merkel gjentar avstand til euro-obligasjoner</b>

<b>Frykten for gresk kollaps vender tilbake</b>

<b>- Frykten råder</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.