(Oppdatert versjon)

Kjøper av aksjene er Viking Global Investors som etter handelen eier 2,94 millioner aksjer. Bak dette sikringsfondet, som er basert i USA, står den utflyttede norske storinvestoren Ole Andreas Halvorsen.

Nordbrekken har vært med selskapet hele veien og opplevd en formidabel vekst, både i selskapets omsetning og i aksjeverdien.

I dag har selskapet en markedsverdi på over 2,7 milliarder kroner og har steget med 90 prosent de 12 siste månedene. Det er over 11 prosent av aksjene i selskapet som skifter eier gjennom salgene til Nordbrekken og Spetalen.

Etter storsalget som ble meldt i morges sitter Spetalen igjen med 493.000 aksjer til en verdi av 38,7 millioner kroner, mens Jon H. Nordbrekken eier 325.000 aksjer til 25,5 millioner kroner

Nordbrekken og Spetalen har holdt sammen også i andre sammenhenger. Blant annet sørget de to for å få med shippingmiliardæren John Fredriksen i Vålerenga Fotball.

Det er John Fredriksen som er hovedaksjonær i Aktiv Kapital.

Ville realisere
Aktiv Kapitals styreformann Jon H. Nordbrekken sier det var et ønske om å realisere gevinst som gjorde at han solgte ut det meste av sin beholdning i Aktiv Kapital.

-Det er ingen dramatikk i dette her, men et ønske om å realisere, sier Nordbrekken til TDN Finans mandag. Overfor byrået bekrefter Nordbrekken at han og Spetalen hadde snakket sammen før salget:

-Vi har vært sammen siden starten i 1996, og vi satt omtrent på samme størrelse som aksjonærer.

I april vil Nordbrekken trekke seg som styreformann i Aktiv Kapital. -Det er ikke aktuelt at jeg sitter i styret og som styreformann når man går s å tungt ut.

Da Aktiv Kapital ble introdusert på Oslo Børs høsten 1997 var prisen på aksjen 9, 50 kroner.

Kjøpte for to millioner
Øystein Spetalen bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at han kjøpte aksjene for sju år siden.

- Jeg kjøpte dem for 1,10 kroner aksjen, sier Spetalen.

Aksjene som ble solgt mandag morgen gikk til kurs 78,50 kroner. Gevinsten blir dermed på utrolige 170 millioner kroner.

Etter at den store aksjehandelen ble kjent faller Aktiv Kapital-aksjen med over tre prosent.

dn.no følger saken utover dagen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.