Olje og energidepartementet har invitert Peak Oil-eksperten Kjell Aleklett til å holde foredrag i departementet førstkommende fredag, skriver oljekrisa.no.

Den svenske professoren leder Association for the Study of Peak Oil & Gas (ASPO) som mener at verden er i ferd med å gå tom for olje.

Aleklett har ifølge oljekrisa.no personlig gitt uttrykk for at det må være fornuftig å holde utvinningstakten på norsk sokkel på et moderat nivå, slik at reservene varer lenger.

Informasjonsjef Sissel Edvardsen i Olje- og energidepartementet bekrefter overfor dn.no at Alklett er invitert til et internt møte i departementet.

- Vi får innspill fra mange forskjellige synspunkter på markedsutviklingen.

Per Blystad fra Oljedirektoratet vil være opponent til Alekletts pessimistiske syn. På møtet vil representanter for både departementet og Oljedirektoratet være til stede.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.