Snart er det mai, og til helgen går startskuddet: Vinteren er over, snøen har stort sett smeltet, og nå er det fritidsboliger i sjøkanten som skal skifte eier.

De dyreste hyttene på de mest attraktive tomtene vil ha flere potensielle kjøpere i år enn tidligere år, tror flere av eiendomsmeglerne dn.no har snakket med.

Les også: Klar til hyttekamp i strandkanten

Nye rekorder?
Megler og partner Petter Andreas Poppe i Aktiv Eiendomsmegling tror på nye prisrekorder:

- I den øvre delen av markedet vil det bli et skikkelig trøkk i år. Nå er det bare å holde seg fast, for dette kan bli det beste året ever! sier han til dn.no.

Meglerhuset Sædberg i Kristiansand skal legge ut flere hytteperler til salgs denne uken.

- Det er hytter til rundt ti millioner og opp til 17,5 millioner kroner for den dyreste. Vi tror det er kjøpere i alle prissegmenter, og det blir nok ikke så vanskelig å få solgt disse eiendommene heller, sier Gustav Sædberg.

For få hytter i midtsegmentet
"Folk flest" har neppe råd til slike rådyre luksushytter, men stadig flere jakter på hytter til en pris på mellom en og fem millioner kroner. Disse hyttene er det enorm rift etter.

- Det er altfor få hytter i denne prisklassen i forhold til etterspørselen, sier Sædberg.

Remax-megler Jakob Sanne forventer også et bra år. Han skal blant annet selge en hytte med strandlinje og brygge til 7,6 millioner kroner i Søgne denne sesongen. Det blir neppe noe stort problem, mener han.

- Markedet er stigende, og idylliske eiendommer med vei, vann og kloakk, strandlinje og dypvannskai er sjeldne muligheter folk ikke lar gå fra seg, sier Sanne.

Eiendommene som har "alt"
Megler Miguel Vivot Sørholt hos Privatmegleren Residence mener også det er lett å få solgt de "riktige" eiendommene.

- Siden snøen har ligget så lenge i år har vi kommet litt sent i gang med sesongen, så det skal bli spennende å se hvordan det går denne helgen, sier Sørholt.

I alt 1596 fritidsboliger lå ute til salgs på finn.no i går. 390 av annonsene er hytter ved sjøen. De aller dyreste eiendommene havner ikke alltid på finn.no, men 11 av fritidseiendommene som er til salgs i strandkanten koster syv millioner kroner eller mer:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Siktesøya, Brevik - 7,3 millioner kroner
  • Landsted med strandlinje, Grimstad - 8,9 millioner kroner
  • Solrik fritidseiendom, Lyngdal - 12,5 millioner kroner
  • Egen øy i Langesund - 15,0 millioner kroner
  • Hytte med 250 meter strandlinje, Larvik - 9,9 millioner kroner
  • Hytte med strandlinje og brygge, Søgne - 7,6 millioner kroner
  • Eiendom med lang strandlinje, Lillesand - 7,7 millioner kroner
  • Sørlandsperle i Lillesand - 9,0 millioner kroner
  • Landsted med havsutsikt på Tjøme - 10,0 millioner kroner
  • Fritidseiendom med panorameutsikt ved Nøtterøy - 10,7 millioner kroner
  • Hyttetun i Sande i Vestfold - 9,5 millioner kroner