Det melder europower.com tirsdag.

Hydro og Statkraft eier Naturkraft, som for øyeblikket bygger gasskraftverket på Kårstø.

Mandag ble det klart at vannkraftverkene og solenergisatsingen skal forbli i Hydro. Samtidig ble det sagt at det nye selskapet vil satse på fornybar energi, karbonfangst og karbonlagring.

Ikke avklart
På direkte spørsmål sier ansvarlig for mediekontakt i Norsk Hydro, Tor Steinum, først at sol og elektrisitet skal forbli i Hydro, mens hydrogen skal over i det nye selskapet. Etter å ha konferert med andre, er imidlertid svaret at fordelingen ikke er avklart.

- Det ligger nok noen føringer her, men foreløpig har vi ikke offentliggjort mer enn at sol- og vannkraft skal forbli i Hydro. Før dette er formelt banket, ønsker vi ikke å gi mer detaljerte kommentarer, sier Steinum.

I tillegg er det også uklart om Hydros forsknings- og utviklingsaktiviteter knyttet til flytende vindmøller, bølgekraftverk, hydrogen og brenselceller blir i selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.