-I de neste månedene kan vi få en kraftig korreksjon i alle verdipapirmarkedene. Er det panikk og folk selger, bør du kjøpe. Men med den kjøpelysten vi ser nå, er det mest fornuftige å selge og sitte med kontanter, sa Faber i et intervju med tv-kanalen Bloomberg mandag, ifølge Dagens Næringsliv.

Han har imidlertid liten tro på kollaps i oljeprisen.

- Hver dag brennes det mer olje enn hva som blir funnet av nye reserver. Du vil ikke se olje til 12 dollar fatet igjen. Etterspørselen fra Asia vil fordobles, ifølge Dr. Doom.

Genierklært
Faber var en av få som anbefalte klienter å selge seg ut av aksjemarkedet sommeren og høsten 1987. Han ble genierklært av de som kom seg ut i tide før markedene kollapset i slutten av oktober.

Ikke like mange lyttet da han i 1994 advarte mot en kommende finanskrise i Asia. Det tok tre år før han fikk rett.

Sveitseren Faber har boltret seg på de asiatiske aksjemarkedene i nesten 30 år. I dag bistår han flere fond og er rådgiver for styrtrike familier i Asia og Midtøsten.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.