Jens Ulltveit-Moe mener naturvernorganisasjonene er en hemsko i kampen mot global oppvarming.

– Klimautfordringen er vesentlig større enn de særinteressene som naturvernere ofte representerer. Jeg gir for så vidt blanke jeg hvor mange isbjørner som finnes. Men jeg bryr meg veldig mye om hvorvidt mennesker overlever, sier milliardær, næringslivstopp og tidligere NHO-leder Jens Ulltveit-Moe til Ny Tid.

"Bakstreverske"
Han legger ikke skjul på at han opplever naturvernerne som bakstreverske:

– Når det i Norge i dag kjempes en kamp mot videre utbygging av vannkraft, mot vindmøller, mot nesten enhver form for endring – så er det med på å bagatellisere den virkelig store utfordringen i vår tid, nemlig global oppvarming, sier han.

- Meningsløs kritikk
Generalsekretær i Norges Naturvernforbund, Jan Thomas Odegard, mener Ulltveit-Moes kritikk er meningsløs.

– Miljøbevegelsen har vært fremst i å opplyse om og advare mot den utviklingen vi ser i dag, uten at næringslivsaktører som Ulltveit-Moe har tatt det på alvor. Han bør heller gi oss den kreditten vi fortjener for å ha stått mot latterliggjøring, sier Odegard.

Han avviser også at miljøbevegelsen motarbeider vindmøller, men sier at det er naturlig å kreve fylkesvise planer som tar hensyn til andre verdier som estetikk, biologisk mangfold, turisme og lokalbefolkningen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.