Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Anita Arntzen
Anita Arntzen les mer

Tilsynet gransker Terra

Kredittilsynets direktør Eirik Bunæs ser på Terras rådgivning til de nordnorske kommunene med lupe.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Etter først å ha investert 534 millioner kroner i tilsynelatende trygge amerikanske obligasjoner utstedt av Citibank i juni, blir kommunene Narvik, Rana, Hemnes, og Hattfjelldal nå tvunget til å betale inn nye garantier på flerfoldige millioner kroner.

Gransker
Nå ser Kredittilsynet på saken, og hvilken rolle meglerhuset Terra Securities har hatt.

- Vi startet å jobbe med dette med en gang det ble kjent. Det er to hovedspørsmål vi vil berøre. Det ene er hva slags produkter der dreier seg om. Dette er relativt kompliserte sammensatte produkter som er krever litt innsats å få full oversikt over. Det har vi kommet godt i gang med. Vi har samtaler med Terra om hvordan dette er gjort og hva slags informasjon de har de gitt til kommunene, sier Kredittilsynets direktør Eirik Bunæs til DN.no.

Ser på profesjonalitet
Det vil ta et par uker før prosessen er ferdig, ifølge direktøren.

- Vår vurdering holdes opp mot kundenes antatte profesjonalitet og hvilken kompetanse denne type kunde må forutsettes å ha, og vi vil se på hvordan denne rådgivningen har foregått, sier Bunæs.