- Når denne situasjonen setter seg vil man se fenomenale muligheter, for ingen tror vel verden går under. Men for øyeblikket er det vanskelig å se når det vil skje. Det blir urolig markeder lenge ennå, sier aksjestrateg Terje Nyborg i Landsbanki. Han oppsummerer børsdagen tirsdag da hovedindeksen steg over fem prosent etter mandagens børskollaps.

- Europa var ikke så hardt rammet i dag etter at det gikk bra i Asia i natt i tillegg til at det åpnet opp i USA. Markedene har fortsatt troen på at det kommer en redningspakke. Nå er det jødiske helligdager i dag og imorgen, så det blir tidligst vedtatt noe på torsdag. Nå er det dermed ikke sagt at det ikke vil bli ustabilt fremover. Det var ingen banker i Europa som røk i dag, men det fort dukke opp, det viser jo hva som skjedde igår.

- Hvordan tror du Oslo Børs vil utvikle seg resten av uken?

- Hehe, jeg tror jeg holder meg til å si at det vil bli stabilt ustabilt. Fler og fler innser at det er mye psykologi og mye uventet som skjer om dagen. Hvis man gjetter på hva hovedindeksen vil være i slutten av uken og man treffer, så har man rett og slett flaks.

Løsningen på uroen i aksjemarkedet ligger i kredittmarkedene, mener Landsbankis aksjestrateg.

- Forrige gang det var snakk om en redningspakke for en drøy uke siden steg børsen ti prosent, men det løftet ble en kortvarig lykkerus. Det er veldig stor usikkerhet. Nibor-renten holder seg over åtte prosent, det er med andre ord ingen bedring i kredittmarkedene, så det er greit å ta litt rev i seilene. Det er i kredittmarkedet løsningen ligger, man må få likviditet i makredet. Hvis man ikke løser det problemet risikerer man at også gode banker og bedrifter ryker, sier Nyborg.

- Her gjelder det å suge på de karamellene man kan, det blir nok både solskinns- og regnværsdager fremover.