Harald Magnus Andreassen i First Securities mener Oslo Børs er attraktivt priset, skriver Finansavisen.

- Børsen er ikke veldig billig, men den er på den rimelige siden. Dette er overhodet ingen vurdering av om børsen skal ned ytterligere 5, 10 eller 15 prosent, for det kan skje. Men om tre til fem år er den nok på et høyere nivå enn i dag, sier Andreassen til avisen.

Banken for trygghetssøkere
Under et nettmøte i VG tirsdag skrev han i et svar til leserne at "jeg har selv flyttet penger over i aksjer i dag!".

For folk som er på jakt etter en såkalt "trygg havn" eller som ikke har så lang tidshorisont, mener imidlertid Andreassen at det bare er én løsning: Det er fantastisk å sette å sette penger i banken.

Også Espen Klitzing, partner i McKinsey og tidligere nestleder i Statens Pensjonsfond Utland (oljefondet) mener tiden kan være inne for å kjøpe aksjer.

- Forutsetningen er i så fall at man har minst tre års horisont og at det ikke er lånte penger, skriver Klitzing i en kommentar i Dagens Næringsliv.

Pessimist snur
Selv superpessimisten og ringreven Petter Goldenheim i aksjefondet Frigg Global er blitt forsiktig optimist.

- Aksjemarkedet har sannsynligvis bunnet ut, sier Goldenheim til Finansavisen. Det tok ifølge avisen sin tid før spådommene hans slo til, men nå har det faktisk blitt enda verre enn det Goldenheim selv hadde forestilt seg.

- Jeg må jo innrømme at jeg har bommet på mine aksjeanbefalinger de seneste årene. Hvilke aksjer den enkelte ønsker å satse på fremover, får han finne ut selv. Et godt råd vil likevel være å satse på selskaper med solide balanser. Det blir sjelden feil, sier Goldenheim til avisen.




(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.