Tre måneders nibor, renten på pengemarkedslån i norske kroner med tre måneders løpetid, faller med rundt 0,4 prosentpoeng til rundt 5,65 prosent fredag formiddag.

Fredagens nibor-rente ble endelig fastsatt til 6,62 prosent klokken 12.00. Det er en nedgang på 0,42 prosentpoeng sammenlignet med gårsdagens fastsettelse.

Siden mandag denne uken har tremånedersrenten falt med 0,72 prosentpoeng.

Det bratte fallet gjør at tremåndersrenten nå ligger på det laveste nivået siden oktober 2007. De siste ukene har trenden i pengemarkedsrentene vært at rentene er på vei ned. Men det har skjedd etter metoden "to skritt frem og ett tilbake".

Dagens tremånedersrente er også den laveste siden finanskrisen for alvor slo til i midten av september. I mellomtiden har myndighetene verden over innført massive tiltakspakker og gjennomført kraftige rentekutt.

Siden det ikke finnes et eget norsk pengemarked, avledes de norske pengemarkedsrentene fra pengemarkedet i dollar.

Forventninger til kraftige kutt i styringsrentene her hjemme og internasjonalt er trolig med på å sende de norske rentene nedover fredag.

Les mer: - Kan gi raske kutt i boligrenten (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.