Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Ingun A. Mæhlum
Ingun A. Mæhlum les mer

Problemer i kø for Rec

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

De dårlige tidene i solbransjen skaper problemer for en rekke av Recs virksomheter.

Singapore i rute
I en melding mandag skriver Rec at utbyggingen av det integrert wafer- og modulanlegg i Singapore så langt ser ut til å føre til lavere investeringskostnader enn ventet. Bakgrunnen er mindre press i byggebransjen.

- Den nye fabrikken er ventet å bli mer kostnadseffektiv enn Recs eksisterende anlegg.

Rec venter å starte produksjonen i første og andre kvartal 2010.

Svakere marked
Den fyldige børsmeldingen inneholder også oppdateringer for utviklingen i de ulike divisjonene i Rec.

Solmarkedet har fortsatt å svekke seg i 2009 og prisene for solcellemoduler har så langt falt med rundt 30 prosent sammenlignet med gjennomsnittsprisen i 2008.

Les mer: - Solprisene ned 30 prosent

Rec Solar har derfor kuttet kraftig i solcelleproduksjonen. I april opplyste selskapet at produksjonen er redusert med rundt 50 prosent i andre kvartal.

Kontraktsjusteringer
Rec Wafer, som lager waferere til bruk i solceller, selger en betydelig andel av produksjonen på langtidskontrakter til eksterne kunder til forhåndsavtalte priser og volumer.

På grunn av den vanskelige markedssituasjonen har selskapet mottatt forespørsler om kontraktsjusteringer fra mer en halvparten av kundene.

- Det vil kanskje være i Recs interesse å fullt ut opprettholde Recs rettigheter i langtidskontraktene for å beskytte Recs interesser. På den annen side vil det kanskje være i Recs kommersielle interesse å gjøre individuelle tilpasninger i avtalene med tanke på utsendelse og priser med tanke på det langsiktige forholdet til sentrale kunder, skriver Rec i meldingen.

Så langt er det bare gjort små endringer i avtalene.

Rec Silicon
Rec har hatt store problemer med oppstarten av den nye fabrikken i Moses Lake.

Rec opplyser at det nå er gjort endringer i rørsystemene, og at tester viser at fabrikken nå fungerer i henhold til simuleringer.

- Likevel må man generelt vente forstyrrelser når man starter opp store og komplekse kjemiske anlegg med nye teknologier, skriver Rec i meldingen.