DN.no skrev igår om den betente striden som har oppstått mellom kontraktspartene Thule Drilling og Royal Oyster.

Det norske riggselskapet har solgt eiendelene sine til selskapet til Royal Oyster, et selskap som har sin base i Dubai i De forente emirater.

Thule Drilling hevder at Royal Oyster har stjålet 40 containere med boreutstyr og sendt det til Iran, der det skal ha blitt videresolgt.

Les også: Utstyr verdt 115 mill. søkk borte

Royal Oyster innrømmer i dag at det har tatt hånd om containerne. Selskapet mener pressemeldingen fra Thule Drilling tidligere i uken var "ekstremt misvisende".

- I tråd med avtalen
Royal Oyster sier i sin pressemelding at overleveringen av de 40 containerne var det første elementet av Thules forpliktelser og skal ha vært i tråd med avtalens ånd og de spesifikke betingelsene i den.

- Royal Oyster har til det fulle honorert sine kontraktforpliktelser og har opptrådt i tråd med avtalene hele tiden, skriver selskapet. Boreutstyret skal være under Royal Oysters kontroll, og selskapet sier dette er deres rett som utsytrets nye eier.

Kan reverseres
Dubaiselskapet gir Thule mulighet til å kansellere salgsavtalen om det ønsker å få returnert utstyret. Thule Drilling må da være forberedt på å tilbakebetale Royal Oyster for alle utlegg og utgifter Royal Oyster har pådratt seg på vegne av Thule. Det gjelder også penger Royal Oyster har betalt direkte til Thule Drilling. I følge Royal Oyster skal dette dreie seg om 57,5 millioner dollar.

Thule har tidligere informert om at Royal Oyster har krevd 57,5 millioner dollar for sine utlegg. Thule sier det ikke har fått noe underlagsmateriale for beløpet, mens Royal Oyster i dag hevder at alle utlegg har blitt signert av Thules offisielle representant i De forente emirater. I følge Royal Oyster skal Thule sitte på en komplett portefølje av de omstridte fakturaene.

Striden mellom de to partene kan nå havne i retten.

- Skulle dette uprovoserte og hevngjerrige angrepet skade Royal Oysters rykte, vil saken bli forfulgt i retten, avslutter selskapet.

- Forskjellig syn
Da DN.no får fatt i Thules styreleder Hans Eirik Olav på telefonene fredag ettermiddag kjenner han ikke til Royal Oysters pressemeldinger. Etter å ha fått dem opplest sier han:

- Min umiddelbare kommentar er at det er fint at mer fakta kommer på bordet, og jeg takker Royal Oyster for det. Jeg tror nok at vi for for øyeblikket har forskjellige syn på det kontraktsrettslige i denne saken, sier Olav til DN.no.

Etter å ha fått noen timer til å absorbere Royal Oysters motangrep sier Thules styreleder. Han presiserer at han ikke har noe ønske om å gjøre saken større enn den allerede er.

- Jeg håper de har tenkt nøye gjennom hva de nå gjør, sier han med klar adresse til Royal Oyster.

- Tror du denne striden kan løses annet sted enn i retten slik den står nå?

- Alle saker kan løses uten å gå retten, avslutter Olav.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.