Jan Petter Collier går fra stillingen som toppsjef i meglerhuset ABG Sundal Collier.

Inn kommer Knut Brundtland, som tidligere var seniorpartner i advokatfirmaet BAHR.

Collier, som var med å starte opp selskapet, fortsetter i selskapet for å øket fokuset på forretningsskaping. Han står i stillingen frem til tredjekvartalsrapporten legges frem i oktober.

Brundtland kommer til å dele tiden sin mellom ledelse og forretningsutvikling.

Skal ikke pensjonere seg
- Dette er et viktig og naturlig neste steg for ABG Sundal Collier. Vi har nå funnet den perfekte kandidaten til å ta over toppsjefjobben, og jeg har fått det privilegium å bruke all tiden min på det jeg liker aller mest, nemlig å arbeide med ABGs kunder for å skape forretningsmuligheter for dem og vår bedrift, sier Collier i en børsmelding.

- Jeg har ingen planer om å pensjonere meg i nærmeste fremtid, og min intensjon er å fortsatt være en betydelig og aktiv partner og aksjonær i ABG, sier han.

Vinn-vinn
Styreformann Judy Bollinger mener meglerhuset nå skaper en vinn-vinn-situasjon:

- En sterkere ledelse og mer verdi for våre klienter og bedriften basert på Brundtlands ekspertise og det økte kundefokuset til Collier. Brundtland har alle egenskapene man ønsker i en toppsjef, en kombinasjon av praktisk erf#229 med evnen til å skape inntekter og forretningsmulighetr. Vi tror at han er høyt kvalfisert til å lede selskapet gjennom utfordringene og mulighetene i det neste steget i bedriftens liv, sier Bollinger.

Collier er 60 år gammel, og står oppført med en formue på 430 millioner kroner i ligningen.

Les også:

<b>ABG Sundal Collier best på analyse</b>

<b>262 millioner i bonuspotten</b>

<b>- Vi har mer penger enn vi trenger</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.