Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
- De har lagt inn kjøps- og salgsordrer som ikke har vært reelle, fordi de har hatt et annet motiv, nemlig å flytte kursene, sier politiadvokat Christian Stenberg. Thomas T. Kleiven
- De har lagt inn kjøps- og salgsordrer som ikke har vært reelle, fordi de har hatt et annet motiv, nemlig å flytte kursene, sier politiadvokat Christian Stenberg. Thomas T. Kleiven les mer

Lurte aksjerobot 2200 ganger

- Man har ikke bare lurt denne maskinen. Man har lurt hele aksjemarkedet, sier politiadvokat Christian Stenberg.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Politiet mener at daghandler Svend Egil Larsen og Peder Veiby har gjennomført en rekke ulovlige handler mot det utenlandske meglerhuset Timber Hill og dets aksjerobot, og har nå tatt ut tiltale mot dem for markedsmanupulasjon, skriver Dagens Næringsliv.

Strafferammen for denne typen kursmanipulasjon er seks år.

- Vi mener de to har betått en rekke tilfeller av kursmanipulasjon. De har lagt inn kjøps- og salgsordrer som ikke har vært reelle, fordi de har hatt et annet motiv, nemlig å flytte kursene, sier Stenberg.

- Hva er ulovlig ved det?

- Etter påtalemyndighetenes oppfatning er det bevisst manipulert mot den datamaskinen en har handlet mot, slik at datamaskinen har endret prisbildet sånn at man har kunnet tjene på det, sier han.

Tjente kvart million
Hverken Larsen eller hans advokat Halldor Christen Tjoflaat ønsker å kommentere saken nå. Veiby nekter straffskyld, og sier via sin advokat Peter S. Nørgaard at han ikke har handlet med forsett å bedrive kursmanipulasjon i lovens forstand.

Tilsammen har de to gjennomført 2200 transaksjoner i Hafslund, Wilh.Wilhelmsen og Odfjell fra november 2007 til mars 2008. De to skal ikke ha samarbeidet.

Veiby tjente rundt en kvart million på handlene, mens Larsen skal ha tjent 160.000 kroner.

Både Oslo Børs og Finanstilsynet har gjort omfattende arbeid i saken.

Les også: Måtte navngi chattere