Vimpelcom har vært en årelang hodepine for Telenor. Det russiske mobilselskapet har også vært en skikkelig vekst- og pengemaskin, men Telenors innflytelse og utbytte fra eierskapet ble blokkert av en konflikt med den andre storeieren i selskapet, russiske Alfa.

Ifjor høst fikk konflikten sin løsning: Telenor og Altimo lager ny mobilkjempe

Nå vil Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas bruke sin nyvunne innflytelse til å få mer ut av investeringen.

- Også Vimpelcom bør kunne vokse. Vi skal både oppfordre til og støtte Vimpelcom i disse ambisjonene, sa Baksaas til analytikere, investorer og presse under selskapets kapitalmarkedsdag tirsdag.

Over i ny fase
Telenor har en eierandel på nærmere 40 prosent i VimpelCom Ltd. som har mobilvirksomheter i 10 markeder

Baksaas la særlig vekst på selskapets muligheter i Russland og andre øst-europeiske markeder.

- Vimpelcom møter mye konkurranse i Russland, et marked der kundene nå er i ferd med å ta steget fra å bruke mobilen til tale og som et verktøy til å bruke internett, sa Baksaas.

Telenor ser stort potensiale i mobilt internett. I Norden har disse løsningene tatt steget fra nisje til massemarked, og ifølge Telenor er dette tjenester der inntjeningen per kunde vil øke. Slik Telenor har funnet denne måten å tjene penger i modne markeder som Norge, kan de også skape nye inntekter i sine andre virksomheter etterhvert som kundenes behov for mobilt internett våkner.

En viktig investering
Baksaas la også vekt på at også måten Vimpelcom drives på kan utvikles, blant annet med tanke på å skape større verdier for aksjonærene.

Han understreket samtidig at selv om Telenor har møtt utfordringer i Russland og Ukraina (Vimpelcom og Kyivstar), så har investeringene også betalt seg.

- Telenor Group har gjort bruttoinvesteringer på åtte milliarder over årene, men sitter også igjen med 12, 5 milliarder i utbytte og 45 milliarder kroner i aksjeverdier, sa Baksaas.

- Dette er en viktig del av Telenors posisjoner i telekomindustrien, sa Baksaas.

Telenor-aksjen stiger på selskapets kapitalmarkedsdag, opp 2,58 prosent TEL.

Les også: Telenor strammer til (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.