Clavis Pharma har utvidet sin partneravtale med Clovis Oncology og inngår en ny avtale med en verdi på inntil 205 millioner dollar i tillegg til den opprinnelige avtalen med 380 millioner dollar i milepælsbetalinger. Avtalen omfatter utvikling og kommersialisering av Clavis' kreftmedisin CP-4126 i Asia og resten av verden.

Aksjen stiger kraftig på nyheten. Etter 90 minutters handel er aksjen opp 8,38 prosent til 41,40 kroner.

Spres til hele verden
Clavis vil motta opp til 205 millioner dollar de neste årene, inkludert 10 millioner dollar ved kontraktsinngåelse, samt royaltyinntekter av fremtidig salg. Clavis vil få inntil 30 millioner dollar for oppnåelse av regulatoriske milepæler i Asia.

- Avtalen understreker at amerikanske Clovis Oncology har stor tro på produktet vårt. Denne avtalen kommer i tillegg til vår eksisterende avtale med selskapet om utvikling og kommersialisering av CP-4126 i Nord- og Sør Amerika og Europa. Til sammen er de to utviklings- og kommersialiseringsavtalene for CP-4126 verdt opp til 585 millioner dollar, pluss royalty på salg, sier administrerende direktør Olav Hellebø i Clavis Pharma i en kommentar.

"I begge avtalene er det Clovis Oncology som finansierer den kliniske utviklingen og er ansvarlig for registrering i Asia. Clavis Pharma vil finansiere enkelte kliniske og diagnostiske utviklingsaktiviteter. Clovis Oncology vil nå være ansvarlig for kommersialiseringen av CP4126 globalt, mens Clavis Pharma opprettholder muligheten for felles salgs- og markedsføringsaktiviteter i Europa", heter det i meldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.