Onsdag kom det frem at Norges Bank holder styringsrenten på 2,0 prosent. Der har styringsrenten ligget siden 5. mai, da den ble hevet med 0,25 prosentpoeng.

- Dette er svært lavt sett i et historisk perspektiv. I den forrige pengepolitiske rapporten fra oktober varslet Norges Bank at styringsrenten vil settes gradvis opp gjennom de neste årene. Det er viktig at norske husholdninger tar høyde for dette når de planlegger lån til kjøp av hus eller bil, sier finansminister Sigbjørn Johnsen i en pressemelding.

Les: Rører ikke renten

- Til etterretning
Johnsen tar ikke stilling til Norges Banks rentebesluning, men merker seg innholdet:

- Jeg tar Norges Banks beslutning i dag om å holde styringsrenten uendret på 2,0 prosent til etterretning, kommenterer finansminister Johnsen.

Han poengterer at rentebeslutningen er i tråd med Norges Banks signaler om renteutviklingen i den pengepolitiske rapporten fra oktober, og den var ventet blant markedsaktørene, sier han.

- Må fortsette ansvarlig økonomi-politikk
- De problemene vi nå ser blant flere av våre handelspartnere understreker hvor viktig det er å fortsette å føre en ansvarlig og langsiktig økonomisk politikk i Norge. Vi har et rammeverk for den økonomiske politikken som legger til rette for dette, sier Sigbjørn Johnsen.

Johnsen forklarer at den økonomiske veksten tar seg opp i internasjonal økonomi, men at usikkerheten fortsatt er betydelig i flere land. Usikkerheten er særlig knyttet til de store utfordringene flere land i Europa står ovenfor med hensyn til offentlige budsjetter og gjeld.

Styringsrenten i Norge har vært to prosent eller lavere helt siden mars 2009.

Les mer:
Økokrim etterforsker Senterpartiet
- Har sett det verste
- Grådigheten ligger dypt i menneskets natur
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.