Jan Vestrum i Intex Resources skal kunne ta 18.000 kroner dagen for jobben han gjør i gruveselskapet.

På toppen får den nyvalgte styrelederen to millioner aksjeopsjoner, 400.000 kroner i årlig styrehonorar og 10.000 kroner per styremøte.

- Dette høres grovt urimelig ut. Det er det som er skummelt med selskaper som Intex, som har så stor pengesekk, at noen spiser av honningkrukken, sier investor og Intex-aksjonær Haakon Sæther til Dagens Næringsliv.

Les: Opprør mot Vestrums lønn

Ved utgangen av første halvår satt gruveselskapet Intex Resources med 220 millioner kroner i kontanter og nesten ingen gjeld. På en ekstraordinær generalforsamling i gruveselskapet 22. desember, skal selskapets aksjonærer behandle betingelsene til det nye styret i selskapet. Tidligere styreleder Kjell Almskog i Intex fikk tilsammen utbetalt 350.000 kroner fra selskapet ifjor.

«En gavepakke»
Der blir det blant annet foreslått at nyvalgt styreleder Jan Vestrum skal kunne fakturere gruveselskapet for inntil 18.000 kroner dagen med en timepris på 2000 kroner. Det samme skal investor Finn Haadem gjøre. Haadem er nyvalgt nestleder i Intex.

Aksjefondet DnB Nor SMB er tredje største aksjonær i Intex og godtar ikke ett eneste av forslagene til honorering av det nye styret i Intex.

Les: Vestrum vil ha 50 mill. av Crew

- Vi synes forslaget er åpenbart for generøst og det gjelder også møtegodtgjørelsen. Det er greit at styret skal kunne kompenseres for arbeid utover det som er normalt, men det må skje til et fornuftig honorar, sier forvalter Thomas A. Vogt i DnB Nor Kapitalforvaltning til DN.

«Uryddig»
- Julaften kommer tidlig i år, sier tidligere styreleder Nils Foldal i det børsnoterte it-selskapet Opera Software om gavepakken til Vestrum.

Foldal var inntil nylig aksjonær i Intex Resources, men solgte seg ut i protest mot det han mener er uryddige forhold knyttet til kompensasjonen av det nye styret i gruveselskapet.

- Kompensasjonsordningene var såpass uryddige, at jeg valgte å selge mine aksjer, sier Foldal.

Les: Fikk sparken - får 22 mill.

- Naturligvis opp til aksjonærflertallet
Investor Eystein Koppang leder valgkomiteen i Intex Resources og skriver i en e-post til DN at "valgkomiteen har fremmet et forslag, og at det er naturligvis opp til aksjonærflertallet hva som skal vedtas."

«Fordi det tidligere styret har sagt opp en rekke nøkkelpersoner og selskapet er i en avgjørende fase, er det et ønske fra de største aksjonærene at styreleder/nestleder engasjerer seg utover det som er vanlig og at denne ekstrainnsatsen honoreres særskilt», skriver Koppang.

Koppang viser til at 2.000 kroner timen er godt under hva selskapets advokater og revisor beregner seg.

DN har ikke oppnådde ikke kontakt med Jan Vestrum eller administrerende direktør Erlend Grimstad i Intex, tross gjentatte henvendelser onsdag kveld.

Les også:
<b>67 år og får ikke jobbe mer</b>
<b>I heftige feider verden over</b>
Stoltenberg slår tilbake mot Wiki-lekkasjer
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.