I sitt årlige brev til aksjonærne i Buffets investeringsselskap Berkshire Hathaway utnevner Warren Buffett sin etterfølger.

"Styret er entusiastiske for min etterfølger som konsernsjef, et individ som de har hatt mye eksponering mot og som har ledelse- og menneskelige egenskaper de beundrer", skriver Buffett om sin etterfølger. Men han navngir ikke personen i brevet.

Han skriver videre at man ikke skal lese ut av utnevnelsen at hverken hans vise-styreformann Charlie Munger eller han selv har planer om å slutte. "Vi er fortsatt ved god helse og vi elsker det vi gjør", forsikrer Buffett.

Berkshire Hathaway oppnådde 4,6 prosent verdiøkning i 2011. Det er langt under hva investeringsselskapet pleier å oppnå for sine aksjonærer, men det er likevel sterkt i et vanskelig år hvor S&P500-indeksen til sammenligning steg kun 2,1 prosent. De 47 årene Buffett har drevet investeringsselskapet har han oppnådd utrolige 19,8 prosent verdistigning i året i snitt.

En grunnregel blant langsiktige investorer er å spre risikoen og å ikke putte alle eggene i én kurv. Men Buffett selv har over 98 prosent av sin formue investert i Berkshire Hathaway. Han innrømmer at det er uvanlig, men forklarer hvorfor han er komfortabel med å gjøre det slik.

"Å være så tungt konsentert i én aksje går mot konvensjonell visdom. Men jeg er komfortabel med denne ordningen fordi jeg vet både kvaliteten og diversiteten i selskapene vi eier og kaliberet av mennesker som styrer dem", skriver Buffett.

Les hele brevet her(Ekstern lenke)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.