Kosttilskuddgründer og investor Rikard Storvestre (53) er en av de mest aktive Oslo Børs med rundt 5000 aksjetransaksjoner årlig.

Nå er han svært opprørt etter at han i sitt Brasil-eksil fikk beskjed om at Altinn ikke greier å behandle hans aksjetransaksjoner, skriver Dagens Næringsliv.

- Det virker nesten som en har bedre it-systemer her enn i Norge. Og Brasil er et u-land, sier Storvestre til DN.

Storvestre har en skattelignet formue på over 100 millioner kroner, etter å ha blitt rik på å selge Omega 3 på postordre.Storvestre skatter til Norge og er helt avhengig av at Altinn fungerer.

– Du har foretatt mange aksjetransaksjoner i 2011. [ ...] Altinn klarer ikke å motta og behandle en så stor datamengde, heter det i brevet fra skatteetaten til investoren.

Får lyst til å emigrere
– At Altinn ikke har kapasitet til å behandle mine aksjetransaksjoner er rett og slett en skandale. Bankene behandler jo flere millioner transaksjoner årlig, men noen tusen aksjetransaksjoner fra meg greier det ikke. Det er denne typen brev som gjør at jeg fristes til å melde flytting fra Norge, sier Storvestre.

Storvestre sier han ikke har tilgang til de mange utskriftene av aksjehandlene som er sendt til hans adresse i Norge. I tillegg sier han at det ta mange titalls timer, og kunne koste ham store beløp, å gå gjennom dette manuelt i Brasil.

Vet ikke grunnen
– Og utskriftene veier jo noen kilo. Dette er som å gå tilbake til steinalderen på 1970-tallet, sier Storvestre.

Nå sier Storvestre at han må få tilsendt aksjeoppgavene fra Norge med posten. Han blir frustrert over at Norge ikke kan ha et it-system som er oppe og går.

Hos Brønnøysundregistrene, som drifter Altinn, vet man ikke hva som er grunnen til at tjenesten ikke greier å motta aksjetransaksjonene til Storvestre.

Altinn
* Altinn er en felles norsk internettportal for å levere elektroniske skjemaer til offentlige myndigheter. Altinn ble startet av Skatteetaten, Statistisk sentralbyrå og Brønnøysundregistrene. Altinn II-plattformen ble levert av konsulentselskapet Accenture i 2009 og driftes av it-selskapet Basefarm i Oslo.

* 70 millioner skjema er levert via Altinn siden 2004

* 2,5 millioner privatpersoner har levert skjema gjennom Altinn

* 455 000 bedrifter bruker Altinn

Kilde: Altinn/DN

Les også: Altinn vil rette opp misforståelser etter Trond Giske


- Vi må betale for å rette feil. Jo flere feil vi finner jo mer koster det oss

Hemmeligheten om Altinn skal offentliggjøres (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.