Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Eric Thayer/REUTERS/SCANPIX
Eric Thayer/REUTERS/SCANPIX les mer

Fed senket Wall Street

Knuste "håpet" om mer krisehjelp.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

De amerikanske børsene falt tirsdag. Markedsaktørene hadde fått nye makrotall å tygge på, samtidig som referatet fra siste rentemøte i Fed avslørte at det nok ikke blir økonomisk stimuli fra den kanten på en stund.

- Markedene venter en ny runde med kvantitative lettelser, og hver gang de får et tegn om at det kanskje ikke er tilfelle, selger investorene unna aksjer, sa Paul Powers, sjef for aksjehandelen i Raymond James, til CNN Money .

Skuffende ordreinngang
En halv time ut i handelen ble det offentliggjort tall for industriordrer i USA. Ordreinngangen steg 1,3 prosent på månedsbasis i februar.

På forhånd var det ventet at industriordrene ville stige 1,5 prosent.

- Etter det sterke rallyet vil det være mye lettere for de makroøkonomiske tallene å skuffe markedet, enn å overraske positivt, denne uken. Nå vil investorene studere tallene nøye og se hvor stor den sesongmessige effekten av den milde vinteren var, sa makrostrateg Mads Koefoed i Saxo Bank til Bloomberg News.

Det ble også sluppet tall som viser at salget av nye biler har tatt seg opp til et nivå man ikke har sett siden før finanskrisen brøt ut.

- Markedene har ikke den evnen til å tolke nye økonomiske data som man kunne tro. Når enkelte makrotall viser seg å være svakere enn ventet tolker markedet det innimellom positivt fordi de tror at det vil få Bernanke til å bruke mer stimuli for å få fart i økonomien, sier Rick Bensignor, sjefstrateg i Merlin Securities, til CNN Money.

Ikke snakk om mer stimuli
Fed-sjef Ben Bernanke utløste et realt rally på Wall Street mandag for en uke siden da han ble tolket til å signalisere at det kan bli aktuelt med en ny runde med kvantitative lettelser.

I kveld ble imidlertid referatet fra sist rentemøte i Fed offentliggjort, og der kom det frem at det ikke var særlig interesse for å gjennomføre det som kalles QE3, den tredje runden med stimuli.

Ifølge mars-referatet var det bare et par av medlemmene i Feds rentekomite som mente at det vil bli nødvendig med mer stimuli dersom den økonomiske veksten avtar. Under møtet i januar var det "noen få" medlemmer som mente at sentralbanken kunne sette i verk slike tiltak om ikke lenge, mens flere medlemmer var åpne for dette dersom de økonomiske utsiktene ble seende dårlige ut.

Beskrivelsene av økonomiens tilstand er mer optimistiske enn de var i januar-referatet. Det er særlig rapportene fra arbeidsmarkedet som blir beskrevet som oppløftende.

Sterke Apple
Apple-aksjen steg over 1,5 prosent i dag. Nå tror analytikerne at en markedsverdi på 1000 milliarder dollar er innen rekkevidde.

Les: Apple vokser, konkurrentene krymper

Nøkkelindeksene ved stengetid:

Indeks

Poeng

Endring i prosent

Dow Jones Industrial

13.199,55

- 0,49

Nasdaq Composite

3.113,57

-0,20

S&P 500

1.413,31

- 0,40