Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
DAVID KARP
DAVID KARP les mer

- For hver gang vi tar to skritt frem, må vi gå ett tilbake

Fra flatt, til pluss - til minus. Indeksene vinglet frem og tilbake på Wall Street torsdag, men endte i rødt. Og Dow Jones krøp under 13.000 igjen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Investorene var usikre på om de skulle la seg imponere av sterke bankresultater og en relativt vellykket spansk auksjon eller være skuffet over svake nøkkeltall og la seg bekymre mer over situasjonen i Europa. Men etterhvert ble det tydelig at børsdagen på Wall Street ville ende i rødt. Og igjen havnet Dow Jones under den magiske 13.000-grensen.

Antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) falt til 386.000 per 14. april sammenlignet med uken før. På forhånd var antall førstegangssøkende ventet å være 370.000 personer, ifølge Bloomberg News.

- Vi får noen påminnelser om at den amerikanske økonomien ikke er i spektakulær god form, sier Matt King, chief investment officer hos Bell Investment Advisors, til CNN Money.

- Det går fremover, men i et veldig sakte tempo. For hver gang vi tar to skritt frem, må vi gå ett tilbake, legger han til.

Både Morgan Stanley og Bank of America rapporterte før børsåpning kvartalstall som var bedre enn ventet. Begge selskaper steg markert på børsen.

Les mer:
Bank of America overrasker etter regnskaps-vri
Bedre enn ventet fra Morgan Stanley

Ebay steg også etter å ha rapportert en bedre enn ventet kvartalsrapport. Det melder TDN Finans.

Spansk auksjon i fokus
Spania hentet i dag inn 1,4 milliarder euro i en auksjon av tiårige statsobligasjoner. Renten ble 5,743 prosent.

Spania hentet også inn 1,12 milliarder euro i toråige obligasjoner til en rente på 3,463 prosent i en auksjon torsdag. Ifølge CNBC er dette en noe lavere rente enn i forrige auksjon av tilsvarende papirer.

Ifølge sjeføkonom Jacob Graven i danske Sydbank gikk auksjonen noenlunde som forventet.

- Auksjonen er godkjent uten at den er en katastrofe. De lange rentene stiger betydelig i forhold til forrige auksjon, men det var helt forventet, og vi har sett en lignende tendens de siste dagene i andre auksjoner, sier Graven til Ritzau Finans.

Les: Spania må betale kriserente

Solid etterspørsel
Etterspørselen etter begge lånene var solid. For tiårslånet var buddekningen på 2,4 ganger tilbudt volum, mot 2,2 ganger ved forrige tilsvarende auksjon. For toåringen var buddekningen 3,3 ganger tilbudt volum, mot 2,0 ved tilsvarende auksjon i oktober.

Renten på den franske tiåringen stiger syv basispunkter til 3,06 prosent, mens den tilsvarende tyske renten er ned tre punkter til 1,69 prosent. Ifølge Marketwatch stiger renten på franske statsobligasjoner som følge av uspesifiserte rykter blant meglere og analytikere rundt en mulig forestående nedgradering av Frankrikes kredittrating.

I en e-post til Bloomberg News gjentar Fitch Ratings sin stilling om at byrået sannsynligvis ikke vil endre byråets negative utsikter på Frankrike før i 2013.

- Europa kommer til å være en markedsbekymring de neste årene, tror Matt King.Slik endte nøkkelindeksene i USA torsdag:

Dow Jones - ned 0,53 prosent til 12.964 poeng.

Nasdaq Composite - ned 0,79 prosent til 3.008 poeng.

S&P 500 - ned 0,59 prosent til 1.377 poeng.