Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Henny Ray Abrams
Henny Ray Abrams les mer

Amazon løftet Wall Street

Nettbokhandelens marginer steg. Det var musikk i investorenes ører.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Markedet var svært spent i forkant at at Amazon leverte tall rett etter stengetid torsdag kveld. Kun minutter før tallene ble offentliggjort gjord elekksjer sitt itl at aksjen fall i etterhandelen. Men så fort tallene kom fra offisielle kilder, steg aksjen i den uoffisielle etterhandelen.

Resultatene som viser at nettbutikken klarer å beholde mer av hver doller i egen lomme, fikk fire meglerhus til å oppgradere sine forventninger til aksjen, skriver Marketwatch.com. Salget steg 34 prosent i første kvartal, og driftsresultatet landet på 192 millioner dollar. Bunnlinjen krympet sammenlignet med samme kvartal i fjor grunnet høye kostnader, men resultatet var likevel langt bedre enn markedet ventet.

Det bidrar til at aksjen stiger 14,8 prosent til 225 dollar.

Vaklende børs
Amerikanske aksjer steg videre fra start, men etter rundt 20 minutter med handel var det slutt på oppturen. Da var det kun industriindeksen Dow Jones som klarte å holde på plussen, mens de to andre nøkkelindeksene vaket opp og ned på begge sider av nullpunktet. Men utover kvelden var det optimistene som tok grep.

Bedre resultater enn ventet fra en rekke store selskaper veier tyngre for investorene enn at veksten i amerikansk økonomi er svakere enn man ventet.

- Økonomien er ikke slagkraftig, men faren for en resesjon er minkende, sier forvalter Michael Mullaney hos Fiduciary Trust til Bloomberg News.

- Vi er oppmuntrert av at resultatene overrasker positivt. Men vi er ikke glade for dagens bruttonasjonaltall-data, men det viser at innenlandks forbruk er på sporet.

Oljeprisen sklir oppover
Prisen på amerikansk lettolje stiger for fjerde dagen på rad. Prisen på et fat WTI-råolje for levering i juni koster fredag kveld 104,93 dollar, en oppgang på 0,38 dollar. Men selv fire dager med oppgang gjør ikke store utslaget, og prisen ligger nå rundt en dollar høyere enn forrige fredag.

Klokken 18.20 ser det slik ut på Wall Street:

Indeks

Endring

Nivå

Dow Jones

0,27%

13.239,93 poeng

Nasdaq

0,49%

3.065,62 poeng

S&P 500

0,21%

1.402,81 poeng